Forsøgets titel:WP41188

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Brystkræft - kvinder, Hoved-halskræft, Lungekræft, Modermærkekræft, Spiserørskræft, Æggestokkræft
Forklaring I dette forsøg undersøger lægerne effekten og sikkerheden ved en behandling med forsøgslægemidlet RO7296682. Forsøget henvender sig til patienter med hoved- og halskræft, ikke-småcellet lungekræft, triple negativ brystkræft, æggestokkræft, spiserørskræft eller modermærkekræft.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Forsøgslægemidlet RO7296682 er et såkaldt antistof. Medicinen retter sig mod et protein, der hedder CD25. Proteinet findes i en bestemt type celler, der ofte er tilstede i tumorer. Disse celler kan nedsætte ens eget immunsystems evne til at bekæmpe kræft.

RO7296682 kan binde sig til proteinet og dermed fjerne de celler, der hæmmer immunsystemets evne til at bekæmpe sygdommen. Lægerne forventer derfor, at medicinen kan være med til at hjælpe immunsystemet til at bekæmpe kræften.

Forsøget skal finde frem til den optimale dosis af stoffet, og det undersøger, hvor sikkert det er at bruge lægemidlet, hvor høj dosis man kan give, og hvordan kroppen fordeler og omsætter stoffet.



Hvad er antistoffer?


Antistoffer er en type kræftmedicin, der efterligner kroppens egne antistoffer. Kroppen bruger antistoffer som en del af immunforsvaret, når den f.eks. forsvarer sig mod bakterier og virusser. Antistoffer kan også reagere mod en kræftcelle.

Antistofferne binder sig til specifikke receptorer i kræftceller. De kan f.eks. gøre kræftcellerne mere tydelige for immunforsvaret, blokere deres vækst, forhindre dannelsen af nye blodkar eller aflevere radioaktive partikler til kræftcellerne.

Man får antistofferne via et drop i armen.


Forsøgsmetode

Forsøget er det, man kalder et fase 1 forsøg. Det betyder, at forskerne forsøger at finde ud af, hvordan stoffet virker på den menneskelige organisme. Man forsøger derfor først at finde den rette dosis af stoffet – det vil sige den dosis, som patienten kan tåle uden at få for svære bivirkninger. Det sker ved, at man øger dosis undervejs.

Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Du har fremskreden hoved- og halskræft, ikke-småcellet lungekræft, triple negativ brystkræft, æggestokkræft, spiserørskræft eller modermærkekræft (både med og uden spredning), og standardbehandling ikke er en mulighed

  • Du som minimum kan udføre alt andet end tungt fysisk arbejde (performancestatus 0-1)

  • Lægerne kan følge din sygdom med scanninger

  • Lægerne har en vævsprøve fra tumoren

  • Din hjerte-, blod-, lever-, og nyrefunktion er tilstrækkelig

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Du tager blodfortyndende medicin (medmindre du er i en stabil fase)

  • Sygdommen sidder i centralnervesystemet eller har spredt sig dertil, og du har symptomer derfra.

  • Du har haft en anden livstruende sygdom inden for de seneste 2 år

  • Du har en sygdom ud over din kræftsygdom, der kan påvirke din deltagelse i forsøget

  • Du er blevet opereret inden for 28 dage op til forsøgets start

  • Du har en autoimmun sygdom eller et svækket immunforsvar

  • Du har fået standard strålebehandling, kemoterapi, målrettet behandling eller behandling med et andet forsøgslægemiddel inden for 28 dage på til forsøgets start

Sådan foregår behandlingen

Du vil få medicinen RO7296682 direkte i dine blodårer gennem et drop en gang hver tredje uge. Du får det ambulant – det vil sige uden, at du behøver være indlagt.

Dosen af medicinen vil lægerne øge undervejs. Du vil få behandlingen, så længe du kan tåle den. Dog vil du maksimalt få behandlingen i 2 år.

Behandlingen stopper dog før tid, hvis kræften bliver værre under forsøget, hvis bivirkningerne bliver for store, eller hvis du eller forsøgslægen ønsker at afslutte behandlingen.

Bivirkninger ved behandlingen

Dette er det første forsøg, hvor RO7296682 bliver givet til mennesker. Det vil sige, at lægerne endnu ikke har nogen information om bivirkninger hos patienter.

Dyreforsøg tyder dog på, at der f.eks. kan være følgende risici ved behandling med RO7296682:



  • Hudtoksitet (svækket sårheling og infektioner)

  • Feber og kulderystelser

  • Åndenød

  • Udslæt

  • Kvalme og opkast

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen

    Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

    Diverse

    Sponsor: F. Hoffmann-La Roche Ltd

    Forsøgets id-numre

    EudraCT. Nr.: 2019-002830-35

    Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

    Lægefaglig beskrivelse af forsøget

    Resume for fagpersoner

     

    Tilbage til søgeresultat