Forsøgets titel:A2G-ABL-Imatinib

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Akut lymfatisk leukæmi (ALL)
Forklaring Dette forsøg undersøger, om behandling med lægemidlet imatinib i tillæg til ALLTogether-forsøgsbehandling har en bedre effekt hos børn og unge med bestemte gen-ændringer.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Dette forsøg er til børn og unge med akut lymfoblastisk leukæmi (ALL), som får behandling efter ALLTogether-forsøget.


Undersøgelser har vist, at patienter med ALL, der har såkaldte ABL-klasse mutationer (gen-ændringer) i kræftcellerne, reagerer mindre godt på den almindelige behandling og har højere risiko for, at kræften vender tilbage sammenlignet med andre ALL-patienter.


I dette forsøg vil lægerne undersøge, om tilføjelse af lægemidlet imatinib til ALLTogether-behandlingen øger effekten af behandlingen hos ALL-patienter med ABL-klasse mutation. Imatinib påvirker specifikt virkningen af det gen, som er ændret hos patienterne, og imatinib forventes derfor at være gavnlig for disse patienter.

Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Man har akut lymfatisk leukæmi (ALL) med ABL-klasse mutation

  • Man er mellem 0 og 45 år

  • Man får behandling efter ALLTogether-forsøget

Sådan foregår behandlingen

Man starter med at få en grundig helbredsundersøgelse, inden behandlingen starter.


Hvis man egner sig til at deltage i forsøget, skal man have imatinib fra dag 15 i ALLTogether-behandlingen. Patienter, der er 25 år eller ældre, får dog først imatinib-behandling fra dag 30. Man får imatinib i alt 2 år.


Undervejs i forsøget skal man jævnligt til kontrol, så lægerne kan holde øje med, hvordan man reagerer på behandlingen, og om der opstår bivirkninger.


Deltagelse i delforsøget vil ikke betyde ekstra hospitalsforsøg, end der i forvejen er planlagt i ALLTogether-behandlingen.

Bivirkninger ved behandlingen

Alle, som deltager i forsøget, vil blive omhyggeligt kontrolleret for mulige bivirkninger. Du kan læse om mulige bivirkninger ved imatinib på minmedicin.dk:


Imatinib (Glivec®, Imatinib ”Accord”, m.fl.)

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Afdeling uden for Danmark
  • Rigshospitalet

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Afdelinger

  • Rigshospitalet

  • Afdelinger uden for Danmark 

Forsøgets id-numre

EudraCT nr. 2018-001795-38 


Clinicaltrials.gov: NCT04307576

Denne side er sidst opdateret: 2021-10-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat