Forsøgets titel:New SPCRC

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Endetarmskræft, Tyktarmskræft
Forklaring Projektet går ud på gennem spørgeskemaer og blodprøver at give lægerne bedre viden om behandlingen hos patienter med spredning fra kræft i tyktarm eller endetarm.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Deltagerne udfylder spørgeskemaer om deres behandling og hverdag og får taget blodprøver. Det vil give lægerne en bedre forståelse og et større overblik over effekten af den behandling, som tilbydes patienter med spredning fra kræft i tyktarm eller endetarm.

Forsøgsmetode

Spørgeskemaer og ekstra blodprøver

Du kan deltage i forsøget hvis:

Du har endetarmskræft eller tyktarmskræft med spredning

Sådan foregår behandlingen

Deltagene udfylder spørgeskemaer: et om, hvordan de klarer sig i hverdagen (for deltagere på 75 år eller derover), og et om deres holdning til kemoterapi.
Derudover får de taget ekstra blodprøver i forbindelse med rutineblodprøverne.

Bivirkninger ved behandlingen

Der er ingen bivirkninger ved forsøget.

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Odense Universitetshospital (Lukket)
  • Aalborg Universitetshospital (Lukket)

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Denne side er sidst opdateret: 2021-04-01

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat