Forsøgets titel:GCT1042-01

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Bugspytkirtelkræft, Hoved-halskræft, Lungekræft, Lungekræft, ikke småcellet, Lungekræft, småcellet, Modermærkekræft
Forklaring Dette forsøg undersøger effekten af forsøgslægemidlet GEN1042 kombineret med lægemidlet pembrolizumab og eventuelt kemoterapi hos patienter med solide tumorer.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

GEN1042 er et forsøgslægemiddel, der endnu ikke er godkendt til behandling. Det virker ved at stimulere dit immunsystem til at angribe kræftcellerne.


I dette forsøg vil lægerne undersøge effekten af GEN1042, når man giver det i kombination med lægemidlet pembrolizumab og eventuelt kemoterapi. Forsøget er til patienter med såkaldte solide tumorer.


Om du skal have kemoterapi eller ej afhænger af, hvilken specifik kræftsygdom du har.


Lægemidlet pembrolizumab er allerede godkendt til behandling.



Hvad er solide tumorer?
Det er kræftknuder, der sidder i og stammer fra solidt væv. F.eks. bryst, lunge, lever, prostata etc.


Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Du har en solid tumor, der har spredt sig eller er vokset så meget, at den ikke kan fjernes ved operation, eller hvor der ikke findes en standardbehandling

  • Sygdommen kan følges med scanninger

  • Du som minimum kan udføre alt andet end tungt fysisk arbejde (performancestatus 0-1)

  • Dine organer fungerer tilstrækkeligt til, at du kan tåle at få forsøgsmedicin

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Du har kræft i hjerne eller rygmarv

  • Du har fået behandling med anden kræftmedicin inden for 21 dage op til første dosis af forsøgsmedicinen

  • Du har fået strålebehandling inden for 14 dage op til første dosis af forsøgsmedicinen

  • Du har bivirkninger fra tidligere behandling

  • Du har en aktiv autoimmun sygdom, der kræver behandling (autoimmune sygdomme er f.eks. sukkersyge, psoriasis og leddegigt)

  • Du har behov for behandling med kortikosteroider eller anden medicin, der nedsætter immunforsvaret (immunsuppressiv medicin) inden for 14 dage op til første dosis af forsøgsmedicinen

Sådan foregår behandlingen

Du starter med at få en grundig helbredsundersøgelse. Hvis du er egnet til at deltage i forsøget, starter du på behandlingen.


Behandlingsforløbet afhænger af din specifikke kræftsygdom, dit sygdomsforløb og din generelle helbredstilstand.


Alle patienter får behandling med GEN1042 og pembrolizumab hver 3. uge. Stofferne får du direkte i dine blodårer gennem et drop.


Din læge kan fortælle dig, om du også skal have behandling med kemoterapi, og i så fald hvordan dette kommer til at forløbe. 


Din læge kan også give dig information om, hvorvidt du skal have behandlingen et bestemt antal gange, eller om du kan få behandlingen, så længe du har gavn af den.


Kontrol, afslutning og opfølgning
Undervejs i forsøget skal du jævnligt til kontrol, så lægerne kan holde øje med, om du tåler behandlingen, og om behandlingen har en effekt.


Behandlingen stopper, hvis kræften bliver værre, hvis bivirkningerne bliver for store, eller hvis du selv ønsker at stoppe. Den kan også ophøre, hvis forsøgslægen vurderer, at det er bedst for dig at stoppe.


Efter din sidste behandling skal du til et afsluttende besøg på hospitalet. Du skal også til opfølgningsbesøg på hospitalet 1 måned og 3 måneder efter din sidste behandling.
Herefter starter en længerevarende opfølgningsperiode med kontrol enten telefonisk eller fysisk ca. hver 12. uge, så lægerne fortsat kan holde øje med effekten af behandlingen og din almene helbredstilstand.

Bivirkninger ved behandlingen

Det er muligt, at der kan opstå bivirkninger ved behandlingen i forsøget. Alle, som deltager i forsøget, vil blive omhyggeligt kontrolleret for mulige bivirkninger.

Almindelige bivirkninger ved GEN1042 observeret ved tidligere forsøg inkluderer:



  • Træthed

  • Feber

  • Kvalme

  • Kløe

  • Udslæt på huden


Din læge kan fortælle dig om mindre almindelige og mere alvorlige bivirkninger, som muligvis kan forekomme.


Du kan læse om kendte bivirkninger ved pembrolizumab på minmedicin.dk:


Pembrolizumab (Keytruda®)


Hvis du også skal have kemoterapi, kan din læge fortælle dig mulige bivirkninger ved den specifikke behandling.

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Vejle Sygehus - Sygehus Lillebælt

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Afdelinger

  • Vejle Sygehus - Sygehus Lillebælt

Forsøgets id-numre

EudraCT: 2018-003716-47


Clinicaltrials.gov: NCT04083599

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat