Forsøgets titel:M22-132

Tilbage til søgeresultat

Kræftsygdom Non-Hodgkin Lymfom (NHL)
Forklaring Dette forsøg undersøger effekten af epcoritamab, når det gives i kombination med andre medicinske behandlinger til patienter med non-Hodgkin lymfom.
Baggrund for forsøgsbehandlingen

Epcoritamab er et forsøgslægemiddel, der endnu ikke er godkendt til behandling. Epcoritamab er et såkaldt antistof.


I dette forsøg vil lægerne undersøge effekten af epcoritamab i kombination med forskellige andre lægemidler som behandling til patienter med non-Hodgkin lymfom.


Følgende kombinationsbehandlinger indgår i forsøget:



  • Epcoritamab + lenalidomid

  • Epcoritamab + lenalidomid + ibrutinib

  • Epcoritamab + polatuzumab + rituximab + cyclophosphamid + doxorubicin HCl + prednisolon (pola-R-CHP)

  • Epcoritamab + CC-99282

  • Epcoritamab + ibrutinib

  • Epcoritamab + ibrutinib + venetoclax


Ingen af kombinationsbehandlingerne er endnu godkendt til behandling.



Hvad er antistoffer?
Antistoffer er en type kræftmedicin, der efterligner kroppens egne antistoffer. Kroppen bruger antistoffer som en del af immunforsvaret, når den f.eks. forsvarer sig mod bakterier og virusser. Antistoffer kan også reagere mod en kræftcelle.


Antistofferne binder sig til specifikke receptorer i kræftceller. De kan f.eks. gøre kræftcellerne mere tydelige for immunforsvaret, blokere deres vækst, forhindre dannelsen af nye blodkar eller aflevere radioaktive partikler til kræftcellerne.


Man får antistofferne via et drop i armen. Nogle gange kombinerer man dem med andre kræftbehandlinger som kemoterapi eller hormonbehandling.


Du kan deltage i forsøget hvis:

  • Du har én af følgende typer af non-Hodgkin lymfom:


    • Diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL)

    • Follikulært lymfom (FL)

    • Mantelcelle lymfom (MCL)



  • Du som minimum er selvhjulpen og oppegående mere end halvdelen af dagen (performancestatus 0-2)

  • Sygdommen kan følges med scanninger

Du kan ikke deltage i forsøget hvis:

  • Du har en undertype af non-Hodgkin lymfom, som ikke er tilladt i dette forsøg

  • Du tidligere har fået behandling med epcoritamab eller et lignende antistof

  • Du har alvorlige bivirkninger fra tidligere kræftbehandling

Sådan foregår behandlingen

Afhængigt af din sygdomshistorik og hvilken undertype af non-Hodgkin lymfom du har, bliver du tildelt en behandlingsgruppe.


Behandlingsforløbet afhænger af, hvilken behandlingsgruppe du har mulighed for at indgå i. Uanset behandlingsgruppe får du epcoritamab som en indsprøjtning i en muskel (ligesom ved vaccinationer) ca. én gang om ugen.


De resterende lægemidler får du enten direkte i dine blodårer gennem et drop eller som tabletbehandling. Hyppigheden af behandlingerne og varigheden af hele behandlingsperioden afhænger af din behandlingsgruppe.


Din læge kan give dig detaljer om den specifikke behandling, som du skal have, hvis du skal deltage i forsøget.


Kontrol, afslutning og opfølgning
Undervejs i forsøget skal du jævnligt til kontrol, så lægerne kan holde øje med, hvordan du reagerer på behandlingen, og om der opstår bivirkninger.


Behandlingen stopper før tid, hvis kræften bliver værre, hvis bivirkningerne bliver for store, eller hvis du eller forsøgslægen vurderer, at det er bedst for dig at stoppe.


Efter din sidste behandling starter en længerevarende opfølgningsperiode, hvor du jævnligt skal til kontrol på hospitalet. Her vil lægerne fortsat holde øje med effekten af behandlingen og dit generelle helbred.

Bivirkninger ved behandlingen

Det er muligt, at behandlingerne i forsøget kan give bivirkninger. Alle, som deltager i forsøget, vil blive omhyggeligt kontrolleret for mulige bivirkninger.


De mulige bivirkninger afhænger af, hvilken kombinationsbehandling du får. Du kan læse om kendte bivirkninger ved epcoritamab på minmedicin.dk:


Epcoritamab (Tepkinly)


Din læge kan fortælle om dig om mulige bivirkninger ved de andre lægemidler, som indgår i netop den kombinationsbehandling, som du skal have.

Det skal understreges, at de omtalte bivirkninger er mulige bivirkninger. Man får altså ikke nødvendigvis dem alle, og de fleste af dem kan lægerne forebygge og lindre.


De fleste bivirkninger er midlertidige og holder op i løbet af nogle uger eller måneder efter behandlingen. Inden forsøgsbehandlingen taler lægerne med dig om de mulige bivirkninger.

Her kan du få behandlingen
  • Aarhus Universitetshospital

Hvis du er interesseret i behandlingen, så tal med lægen på dit sygehus. Lægen kan undersøge, om behandlingen kan være en mulighed for dig.

Afdelinger

  • Aarhus Universitetshospital

Forsøgets id-numre

EudraCT: 2021-005725-24


Clinicaltrials.gov: NCT05283720

Lægefaglig beskrivelse af forsøget

Resume for fagpersoner

 

Tilbage til søgeresultat